Nejlepší mlýnky na kávu: Recenze a test poradí, jak si vybrat
Obsah článku: + Zobrazit obsah článku
- Elektrický nebo ruční mlýnek na kávu?
- Nejlepší mlýnky na kávu
- Bosch TSM6A013B
- Sencor SCG 1050BK
- Sage BCG820
- ETA 006890000 Perfetto
- Hario Skerton
- DeLonghi KG 89
- Krups GVX242
- Klarstein Triest
- Porlex Tall
- Mechanismus mletí kávy – sekací nože vs mlecí kameny
- Mlecí kameny – tvar a průměr
- Materiálové provedení mlecích kamenů a nožů
- Jemnost mletí kávového zrna
- Kapacita zásobníku na kávu
- Příkon elektrického mlýnku
- Dávkovač
- Univerzální použití
- Velikost a hmotnost kávového mlýnku
- Kolik stojí mlýnek na kávu?
- Nejoblíbenější značky jsou DeLonghi, Bosch, ETA a Sencor
- 19 druhů káv a jak je připravit pomocí mlýnku na kávu
- Jak čistit elektrický mlýnek
- Máte nějaké problémy s mlýnkem na kávu?
- Nejčastější otázky – FAQ
Každý milovník kvalitní kávy vám potvrdí, že nejlepší chuť hotového kávového nápoje dosáhnete výlučně s použitím čerstvě namleté kávy. Různé způsoby přípravy jako např. espresso, french press nebo turecká káva potřebují různou hrubost mletí.
Součástí výbavy každého kávičkáře, který to se svou vášní myslí vážně, by tedy měl být kvalitní mlýnek na kávu, ať už ruční, nebo elektrický. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší a připravili návod, jak vybrat mlýnek na kávu.
Oblíbené mlýnky na kávu
Název | Hodnocení | Detail |
---|---|---|
Hario Mini Mill Slim Plus | Zobrazit produkt | |
Lauben Grinder 200ST | Zobrazit produkt | |
Sencor SCG 1050WH ✔ LIDOVÁ VOLBA | Zobrazit produkt | |
Eureka Mignon Specialita ✔ PRO NÁROČNÉ | Zobrazit produkt |
Elektrický nebo ruční mlýnek na kávu?
Většina z nás si pod pojmem mlýnek na kávu představí tradiční ruční nebo manuální mlýnek na kávu. Není to však jediná možnost. Podle pohonu rozlišujeme 2 typy kávových mlýnků:
- ruční, manuální mlýnek na kávu,
- elektrický mlýnek na kávu.
Oba typy kávomlýnků mají své výhody a nevýhody. Některé ruční mlýnky jsou kvalitnější než ty elektrické, ale to nezávisí jen od mlýnku, ale také od dalších parametrů.
Ruční mlýnek na kávu a jeho charakteristika
Ruční mlýnek mele kávu starým klasickým způsobem. Ve většině případů mele tříštivými noži, ale vybavený může být i kameny. Mlýnek můžete využívat nejen jako pomůcku pro přípravu čerstvé chutné kávy, ale i jako mlýnek na pomletí máku, ořechů, semínek, bylinek, koření. Většina z nich je dostupná v retro designu.
Výhody a nevýhody ručního mlýnku
Výhodou takových mlýnků je nízká hlučnost, nízká cena a žádná spotřeba elektrické energie. Káva se při ručním mletí nezahřívá, protože se mele při nízkých otáčkách. Zachovává plné aroma, které uvolní v pravý čas.
Nevýhodou mlýnku je manuální práce, protože příprava většího počtu káv dá pořádně zabrat vaší ruce. Největší nevýhodou ručního mlýnku je tedy určitě jeho pomalost. Mlýnky mají malý zásobník na kávu, protože při jejich použití se předpokládá, že budete mlít kávu na cca 1 až 4 šálky denně.
Výhody
- Nízká cena
- Kameny nespalují kávu
- Univerzální využití
Nevýhody
- Namáhavá příprava
- Delší příprava
- Příprava menšího počtu káv
- Těžší nastavení tloušťky mletí
Elektrický mlýnek na kávu a jeho charakteristika
Elektrický mlýnek na kávu se jednoduše ovládá, prakticky stačí jen doplnit kávová zrna do zásobníku, zmáčknout knoflík a za pár sekund je káva namletá. Je to výhodné, protože i když má mlýnek menší nádobku na kávová zrna, rychle s ním namelete i kávu pro více lidí.
Takové mlýnky bývají vybaveny kameny a i noži, ale pokud jsou ocelové, při vysoké rychlosti mletí hrozí spálení kávy. Ve většině případů jsou kompaktnější a šetří čas.
Výhody a nevýhody elektrického mlýnku
Elektrické mlýnky jsou jednoduché na obsluhu a pomelou i větší dávku kávy najednou. Lepší modely dokonce umožňují dávkovat kávu přímo do páky espresso kávovaru. Některé mají také režim automatického mletí. Nastavit se dá počet šálků a mlýnek automaticky pomele přesně tolik kávy, kolik je třeba, ale i hrubost umletí kávových zrn. Tou nejlepší výhodou je určitě pohodlnost a nulová námaha při mletí. Nevýhodou je spotřeba elektrické energie a určitě vyšší hlučnost.
Výhody
- Rychlé mletí kávy bez námahy
- Ideální pro přípravu většího množství kávy
- Větší kapacita zásobníku na kávu
Nevýhody
- Vyšší cena
- Ocelové nože mohou spálit kávu
- Nože melou kávu nerovnoměrně
Nejlepší mlýnky na kávu
Na trhu se prodává množství výborných mlýnků na kávu a bylo náročné vybrat pár takových, které by se vám líbily. Znovu jsme se nechali inspirovat vašimi zkušenostmi. Jde o modely, které se zalíbí cestovatelům, rodinám, ale i gurmánům.
Mechanismus mletí kávy – sekací nože vs mlecí kameny
Elektrický mlýnek může být vybavený mechanismem se sekacím nožem nebo mlecími kameny. Mechanismus s tříštivým nožem kávu nedrtí, ale seká. Znamená to, že káva z tohoto mlýnku nebývá vždy pomletá rovnoměrně na stejnou hrubost. Sekací mechanismus pracuje při vysokých otáčkách a kávu zahřívá, čímž se z ní uvolňuje aroma. Vy však chcete, aby se uvolnila až při samotné přípravě kávy.
Na mlýnku s mlecími kameny můžete, na rozdíl od sekacích nožů, nastavit hrubost mletí. Jde o důležitou vlastnost, protože pro různé způsoby přípravy kávy (turecká, espressovač, aeropress, frenchpress, chemex) potřebujete různou hrubost mletí. V případě mlýnků s kameny platí – čím větší tím lepší. Větší mlýnky totiž melou kávu při nižších otáčkách a nehrozí jí zahřívání, podobně jako je tomu u mechanismů se sekacími noži.
Důležitý je také tvar mlecích kamenů. Kónické kameny dokážou mlít jemněji než kameny ploché. Zůstává v nich také méně zbytků kávy po vysypání. Ploché kameny zase melou rovnoměrněji a kávový nápoj má potom lepší konzistenci.
S tím souvisí rovnoměrnost mletí kávy. Každé jedno zrnko kávy musí být namleté na stejnou tloušťku. Možná se vám to na první dojem nezdá důležité, ale při pití kávy se pak může stát, že se vám v ústech objeví větší zrnko kávy, které vyniká nad ostatními, a to ve většině případů vede k zkažení chuti. Mimo toho, nerovnoměrné pomletí vede ke změně chuti kávy, proto se vám tatáž káva může jednou zdát lepší a jindy horší.
Vybíráme z katalogu
Bravo B-4307 Been kávomlýnek, černá
Klarstein
Mlecí kameny – tvar a průměr
Kvalitu mletí kávových zrn do velké míry určuje průměr a tvar mlecích kamenů:
Průměr mlecích kamenů
Čím je plocha mezi kameny větší, tím větší množství kávy dokáže mlýnek umlít při malém počtu otáček. Výsledkem je pak to, že při použití ručního mlýnku vás při mletí nebude bolet ruka, protože mlít budete krátce. Někdy stačí jen 2 až 3 otáčky a káva na 2 šálky, je připravena.
Při elektrických mlýncích to zase znamená, že káva bude rychleji umletá, což vede k nižšímu riziku vzniku statické elektřiny. Ta způsobuje, že během mletí vzniká nerovnoměrné semletí, v umleté směsi se nacházejí hrudky a chuť zalité kávy není nejideálnější.
Tvar mlecích kamenů
Kameny se vyrábějí v 2 tvarových provedeních a to jako kónické kameny a jak rovné, ploché kameny. Kónické mají zvýšené drážky po celém průměru, což vede k pomletí kávy na jemnulinké zrníčka, protože kávu drtí o stěnu na větší ploše, i když mají stejný průměr jako rovné kameny. Za jemnost kónického mletí mohou také mnohem pomalejší otáčky. Při plochých kamenech musí jít o rychlé otáčení, jelikož na rovnoměrné padání pomletých zrn využívají odstředivou sílu.
Neznamená to, že kónické kameny jsou lepší nebo horší než ty ploché. Oba tvary mají svou výhodu. Kónické namelou kávu na extra jemnou směs a ploché kameny namelou sice hrubší směs, ale rozemletá káva je namletá rovnoměrně, bez hrudek. Ploché kameny mají nižší životnost, rychle se opotřebují, mezi kónickými kameny nezůstanou žádné pozůstatky kávových zrn, což vede k menší údržbě. V případě plochých kamenů se stává, že nějaká káva se mezi nimi zapomene.
Ploché kameny:
- Vysoká rychlost rozkouskované kávových zrn
- Nižší výkon
- Kratší životnost
- Opotřebení přibližně při umletí 350 kg zrn
Kónické kameny:
- Nižší rychlost rozkouskované kávových zrn
- Vyšší výkon
- Delší životnost
- Opotřebení přibližně při umletí 750 kg zrn
Materiálové provedení mlecích kamenů a nožů
Dalším podstatným parametrem je materiál, ze kterého jsou vyrobeny mlecí kameny nebo nože. Vyrábějí se z oceli nebo keramiky. Kameny a nože z oceli způsobují, že při tření dochází k prudkému nárůstu teploty, což vede k vyššímu riziku spálení kávy. Mlýnky s ocelovým mechanismem mletí jsou levnější.
Keramické nože nebo kameny jsou lepší, protože při tření a drcení nedochází k nárůstu vysoké teploty a tím pádem nehrozí, že by se káva během mletí spálila. Nevýhodou je, že mlýnky s keramickým mechanismem jsou dražší.
Ocel:
- Dochází k přehřívání
- Riziko spalování kávy
- Nižší životnost
- Nízká cena
Keramika:
- Nedochází k přehřívání
- Káva se nespálí
- Vyšší životnost
- Vyšší cena
Jemnost mletí kávového zrna
Jemnost nebo hrubost namleté kávy – to je jeden z důležitých parametrů při výběru mlýnku na kávu. I příležitostní kávičkári určitě znají rozdíl mezi kávou, která byla najemno namletá a mezi tou, která byla namletá nahrubo. Každá má jinou chuť, ta jemnější je silnější, ta nahrubo rozemletá slabší. Různé druhy káv vyžadují jinou tloušťku mletí. Tloušťka se nastavuje v případě ručních mlýnků manuálně a v případě elektrických mlýnků na kávu elektronicky.
Jak nastavit hrubost namletí kávy na ručním mlýnku?
Na ručním mlýnku lze hrubost kávy nastavit velmi jednoduše. Vše závisí na míře utažení mlecích kamenů. Můžete je utáhnout nebo naopak povolit a mlecí kameny tak vytvoří větší nebo menší skulinku, přes kterou se zrnka budou mlít. Při větší skulince dochází k mletí hrubší kávy a při užší k jemnějšímu mletí. Pro tento účel bývá ruční mlýnek na kávu vybaven malou páčkou.
Hrubost namletí kávy při elektrickém mlýnku
Některé levné mlýnky funkci nastavení hrubosti namletí kávy ani nemají. Ty dražší jsou vybaveny páčkou nebo otočným regulátorem podle stupnice. Profi mlýnky na kávu mají dokonce i LCD displej a dotykový ovládací panel, na kterém si umíte nastavit hrubost mletí a další nadstandardní funkce.
Víte, jak hrubě byste měli namlít kávu?
Metody přípravy kávy jsou různé. Jeden druh kávy se provádí pomocí džezva nádobky, jiná pomocí hořícího plamene, další pomocí filtru atd. Je jasné, že každá káva bude mít jinou, jedinečnou chuť. Pro přípravu všelijakých káv se používají speciální konvičky, do kterých je třeba přidávat čerstvě namletou kávu z mlýnku.
Pozor, tloušťka umletí kávových zrn je pro jednotlivé druhy jasně předepsána:
- Džezva je nádobka, ve které se připravuje klasická turecká káva. Příprava pomocí ní probíhá s nejjemněji umletou kávou.
- Espresso Maker je zařízení, které se skládá z platformy, na kterou se postaví šálek a kolem níž se nachází kovová konstrukce s pákovým zásobníkem kávy a s nádobkou, do které se dává voda. Káva se zalévá zatlačením 2 pák, které obloukovitě lemují konstrukci nad platformou a voda spolu s kávovou směsí teče rovnou do sklenice. S přístrojem vyrobíte espresso fantastické chuti. Potřebujete na to jemně namletou kávu.
- Konvička na mokka kávu vyžaduje střední jemnost namletí.
- Dripper, Chemex jsou nádobky vybavené odměrkou, které připomínají čajník. Na vrchu se nachází trychtýř ve tvaru šálku, do kterého se dává filtr a následně se do filtru nasype pomletá káva. Ta se zalije horkou vodou a hotová káva protéká přes filtr do nádobky. Taková příprava kávy vyžaduje hrubší namletí kávy.
- French Press je zařízení, které má sítko nebo papírový filtr, ve kterém se nachází kávová směs, ta se zalije vodou v ideální teplotě. Příprava vyžaduje nejhruběji umletou kávu.
- Aeropress připomíná dripper, a v podstatě se liší jen tím, že při aeropressu projde horká voda přes kávovou směs pomocí tlaku. Horká voda se do šálku protlačí přes směs kávy. Připravuje se z jemné, střední a i z hruběji namleté kávy.
Vybíráme z katalogu
Mlýnek na kávu CAROLINA nerez 18/10
LUND TO-68480
Bravo B-4307 Been kávomlýnek, černá
Tescoma GrandCHEF
Klarstein
Kapacita zásobníku na kávu
Standardní kapacitou je zásobník s objemem na 250 gramů. Levnější modely mají objem pouze 24 gramů. Při výběru podle kapacity se můžete řídit podle následujících orientačních informací:
- Kávomlýnek se 70 g kapacitou = káva pro jednoho, max. pro 2 osoby; mlýnek menších rozměrů, vhodný na cesty.
- Mlýnek na kávu s 250 g kapacitou = většina kávových mlýnků; káva přibližně pro 4 osoby; ideální mlýnek do domácnosti.
- Kávomlýnek se 450 g kapacitou = dražší, větší mlýnky na kávu, které připraví kávu pro více osob.
Příkon elektrického mlýnku
Příkon je parametr, který je třeba si všímat při elektrických mlýncích na kávu. Nachází se v hlavní charakteristice spotřebiče a říka o tom, jakou spotřebu elektrické energie má mlýnek. Čím větší příkon, tím větší spotřeba elektrické energie. Je jasné, že čím menší příkon, tím menší výdaje, ale pokud to s kávovým mlýnkem myslíte vážně a budete jej používat pravidelně, měl by mít alespoň těch 150 wattů.
Dávkovač
Dávkovač integrovaný do kávového mlýnku je výborná věc zejména pro ty, kteří bydlí v domácnosti s více milovníky kávy. Jde o to, že káva se semele jen v takovém množství, které jí zadáte a to rovnou do páky, abyste ji mohli jen jednoduše přesypat do šálku. Dokonce existuje i inteligentní dávkování, které vám semele ideální množství kávy podle toho, na kolik šálků kávu potřebujte samozřejmě, že počet šálků musíte navolit už sami.
Univerzální použití
Kávomlýnek dokáže kromě kávy namlít i jiné potraviny. Nejčastěji se používá na mletí ořechů a máku na pečení, koření a bylinek na přípravu čaje a okořenění jídla, semínek do jogurtů apod. Takové univerzální použití se většinou spojuje s mlýnky na kávu, které jsou vybaveny tříštivými noži.
Velikost a hmotnost kávového mlýnku
Velikost mlýnku udává zejména zásobník na kávu a velikost motoru. Předpokládá se, že čím větší kapacita stroje, tím větší, výkonnější motor. Pokud hledáte mlýnek do domácnosti, sáhněte po střední velikosti, pokud do firmy, samozřejmě větší, abyste nemuseli neustále kávu dosýpat, a k cestování menší, takové s kapacitou do 75 gramů.
Je logické, že velikost mlýnku přímo souvisí s jeho hmotností. Čím větší mlýnek, tím vyšší hmotnost. Běžné domácí elektrické mlýnky na kávu váží okolo 1 kilogramu.
Kolik stojí mlýnek na kávu?
Cena mlýnku na kávu závisí na typu kávomlýnku, na jeho funkcích a výrobci. V rozmezí od 250 do 2 500 Kč koupíte mechanické, ale i elektrické mlýnky na kávu. Jde o poměrně velké cenové rozpětí, v jehož rámci natrefíte na méně kvalitní i kvalitní stroje vhodné do domácnosti. Od 2 500 do 7 500 Kč dostanete koupit kvalitní modely s luxusním provedením, které mají různé nadstandardní funkce, jako je např. inteligentní dávkování kávy, samočisticí funkce apod. Nad 7 500 Kč koupíte kávomlýnek profesionální kvality. Najdete je ve specializovaných kavárnách a v některých firmách či společnostech.
Nejoblíbenější značky jsou DeLonghi, Bosch, ETA a Sencor
Většinou značky, které se specializují na sortiment související s kávovary, vyrábějí i kvalitní mlýnky na kávu. K nejznámějším a mezi spotřebiteli vyhledávaným výrobcům patří DeLonghi, Bosch, Sencor, Krups a ETA. Oblibě se těší i mlýnky na kávu výrobce Klarstein, levnou volbou je Silvercrest (Lidl).
O něco méně známé, ale kvalitní jsou značky Sage, Porlex, Domo, Hario, Graef, ECG, Krups, Catler. Mezi dražší značky patří Fiorenzato, Eureka, Nuova, Mahlköning. Mezi ručními mlýnky patří k oblíbeným ty od značky Lodos.
19 druhů káv a jak je připravit pomocí mlýnku na kávu
Víte, jak připravovat kávu? Pro ještě lepší chuť kávy byste měli vědět, jaké druhy kávy existují a samozřejmě, jak se připravují.
- Turecká káva = 28 gramů jemnulinko umleté kávy se zalévá 40 ml vody.
- Espresso = zalijte 7 gramů jemně umleté kávy 30 ml vody.
- Espresso lungo = je klasické velké espresso, no a pokud si myslíte, že při větším espressu dostanete silnější kávu, opak je pravdou. Velké espresso se totiž připravuje z stejného množství espressa jako obyčejné espresso, ale zalévá se 80 ml vody.
- Espresso Americano = je vlastně stejná káva jako je velké espresso, jen na 7 gramů najemno pomleté kávy připadá 50 ml vody.
- Ristretto = je nejsilnější espresso, sice se připravuje ze stejného množství umleté kávy jako espresso, tedy ze 7 gramů, ale zalévá se jen 15 ml vody.
- Doppio = je dvojité espresso, které se připravuje pochopitelně z dvojité dávky kávy, tedy ze 14 gramů pomleté kávy, a dvojité dávky vody, tedy ze 60 ml.
- Cappuccino = objem šálku by měl být kolem 150 ml, přičemž 30 ml tvoří klasické espresso (7 g kávy + 30 ml vody), které se zalévá mlékem a na vrch se pokládá mléčná pěna.
- Caffe Latte = samozřejmostí je vysoký pohár o objemu kolem 250 ml a podobně jako při cappuccinu, i v tomto případě je základem 30 ml espresso, které se zalévá mléčnou pěnou.
- Latte macchiato = nebo zabarvené, zašpiněné mléko znamená opak Caffe Latte. Připravuje se do 250 ml sklenice, a to tak, že do sklenice s našlehaným mlékem, které by nemělo mít teplotu více než 70 °C, se po okrajích vlévá espresso ze 7 gramů kávy.
- Flat white = jde o kávu, při níž se dvojité espresso (14 g mleté kávy) zalévá 140 ml vody, pak se přidá 1 cm mléka a završí se mléčnou pěnou. Flat white se pokládá i za dokonale připravenou kávu, protože jde přesně o vypočtenou kombinaci mléka na množství pomleté kávy a zalité vody. Připravuje se do 180 ml šálku.
- Mocha = je káva, která se nazývá také jako "mokačíno" a jde o klasické Caffe Latte, které je ochucené čokoládovým sirupem.
- Vídeňská káva = jde o prodloužené espresso, tedy Lungo. Připravuje se zalitím 30 gramů kávy 80 ml vody a završí se pořádnou lžící šlehačky. Připravuje se do skleněného poháru.
- Irská káva = filtrovaná turecká káva se nalije do sklenice a obohatí se 3 až 4 čajovými lžičkami irské whisky, ke které se přidávají 2 cm chlazené našlehané smetany.
- Affogato = je pro mnohé neznámým názvem, ale příprava je poměrně jednoduchá. Kopeček zmrzliny se zalévá klasickým 7-gramových espressem.
- French Press = káva, která na přípravu vyžaduje speciální model konvice, která disponuje pístem a sítkem, přes který se káva prokapává, resp. protlačuje do poháru. Připravuje se z nahrubo umleté kávy, na jeden šálek připadá 7 gramů mleté kávy, která se zalije horkou vodou, nechá se přibližně 4 minuty vyluhovat, pak se stlačí píst se sítkem a káva se okamžitě lije do sklenic.
- AeroPress = znovu vyžaduje speciální model konvice, která má plastový píst a papírový filtr. Do komory na kávu nasypete namletou kávu různé tloušťky (AeroPress je možné pořizovat také z jemné směsi a také z hrubší namleté kávy), v množství 9 gramů, zalijte 100 ml horké vody, promícháte a přibližně 90 sekund necháte louhovat.
- Filtrovaná káva = kávu semelte na nejsilnějším možném stupni a směs zalijte horkou vodou a nechte projít přes filtr, přičemž k dosažení originální filtrované kávy dodržujte poměr 1:17, tedy 1 gram kávy na 17 ml vody.
- Ledová káva = vyrobíte ji z polovičního espressa. 15 mililitrů espressa nalijte do vysokého sklenice, následně do 2/3 přidejte zmrzlinu (používá se vanilková nebo smetanová) a do poslední třetiny dejte šlehačku.
- Frappe = jde o ledovou variantu kávy, která se připravuje z klasického espressa, z cukrového sirupu, z ledu a do zbývající poloviny sklenice se lije studené mléko.
Jak čistit elektrický mlýnek
Na to, aby vám mlýnek dlouho vydržel, je nezbytná pravidelná údržba. Zejména tu část, v níž se odehrává celý proces mletí, je třeba pravidelně čistit. Mnohem precizněji třeba postupovat při čištění kávovarů, které melou kávu prostřednictvím mlecích kamenů. Kameny vyčistíte pomocí originálního kartáčku nebo štětce, které jsou určeny k čištění hlavy mlýnku. Kartáček vyčistí mlecí kameny od zbytků kávy, ale pokud se vám do toho příliš nechce, použít můžete i speciální čisticí granule nebo pilulky, které stačí nasypat do prostoru, kde se sypou kávová zrna a umlít stejně jako kávu. Je to preciznější a také pohodlnější způsob čištění, protože granule odstraní kávové rezidua a mastnotu. Mimochodem, mlýnky na kávu se při častém používání doporučují čistit každý den.
Máte nějaké problémy s mlýnkem na kávu?
Mezi nejčastější problémy, se kterými byste se při mlýncích na kávu mohli setkat, patří:
- Mechanické mlýnky na kávu bývají vybaveny kvalitní rukojetí, která mívá menší životnost než samotné zařízení. Takže sem-tam se stane, že mechanismus rukojeti se poškodí.
- Při elektrickém mlýnku si dávejte pozor na čištění, protože nesprávná nebo zanedbávána údržba vede k zanesení motoru, čehož výsledkem je buď nákup nového mlýnku, nebo drahý servis a opravy.
- Častým problémem bývá otupení nožů, o to více, pokud jde o nože z oceli. Při keramických nožích je riziko menší. Nejde však o žádný vážný problém, nože vám v každé lepší prodejně nabrousí a při koupi některých mlýnků automaticky dostanete i brusku na nože.
- Nerovnoměrné opotřebovaný kamenů vede k nerovnoměrnému mletí kávy.
- Při elektrických mlýncích s různými funkcemi hrozí poškození technologie.
Nejčastější otázky – FAQ
V našem podrobném návodu, jak vybrat mlýnek na kávu, jste se, alespoň doufáme, dozvěděli vše podstatné o výběru mlýnku na kávu. Pokud se nás chcete ještě něco zeptat, případně se chcete podělit o své zkušenosti s mlýnky na kávu, napište nám do komentářů.
Jak často je třeba čistit mlýnek na kávu?
Kolik namleté kávy potřebuji na jeden šálek kávy?
Mlýnek s ocelovými nebo keramickými mlecími kameny? Který je lepší?
Zobrazit produkty v kategorií:
Autor článku
Přidat komentář
Vzhlédnite také naše inspirace
Toužíte s příchodem jara osvěžit vaši kuchyni? Naberte odvahu a dodejte její originalitu jedinečnými odstíny zelené. Vneste do svého bytu kousek přírody a harmonie pomocí mátových,...
Zda máte doma školkaři nebo již školáka, stolek je pro něj nezbytnou pomůckou - slouží ke kreslení i na psaní, na hraní se i tvoření.
Patříte k těm, kteří se v bytovém designu chtějí odlišit a rádi volíte netradiční řešení? Máte rádi krásu a praktičnost dřeva? Pak je pro vás dřevěné umyvadlo jako stvořené!
Publikováno dne: 23.11.2018
Posledná aktualizácia: 21.03.2023
V této kategorii najdete i:
Hudba je pro mnohé lidi základem dobrého dne. Pokud si chcete tu svoji poslechnout v té nejlepší kvalitě, sáhněte po značce Beats. Představíme vám nejlepší, ale i neprodávanější modely.
Dron s kamerou nabízí uživateli spoustu možností využití. Důležité je však vědět, za jakým účelem jej kupujete. Poradíme vám, jak vybrat profi dron s kamerou nebo mini dron pro děti.
Setkali jste se už s názorem, že klasické knihy budou za sto let patřit historií? Nestalo se tak, avšak alternativou k nim jsou stále více oblíbené elektronické čtečky knih. Víte, jakými...